The beatyard is een collectief van Chris "vindictiv" smith en & Tom "To-Wa" Wattel. Zij kwamen op het idee om een middag te organiseren voor de beatmaker/producer om samen te komen op een zondag middag en beats te laten horen aan elkaar zonder wedstriid element. Sinds editie 4 is Richard "Rebl-one" Mars (ik dus) aan de organisatie toegevoegd om bij te dragen aan de ontwikkeling van het platform.

Elke editie heeft 3 of 4 deelnemers en zij hebben elk 15 minuten om zijn beats te laten horen, hoe hij /zij dat wilt doen en/of presenteren is vrije keuze.

Tevens leggen wij een uitdaging aan alle producers voor: Elke deelnemer krijgt een week van te voren een en dezelfde sample. Het idee is dat iedereen de sample op zijn manier flipt en er een track van maakt. Volledig vrij betreft wat je maakt en hoe. Hopelijk halen wij je uit je comfortzone met onze keuze :-)

To-Wa & Dj Vindictiv draaien de middag aan elkaar want we zullen uiteraard ook gewoon wat pauzes inlassen voor evt. ombouw, toiletacties en drank aanvulling:-)

We hopen met dit project dat we misschien wat van elkaar leren en ook elkaar leren kennen op persoonlijk vlak, met andere woorden connecten G :-)
Los van dat willen we uiteraard ook graag een vet gezellige middag opzetten.

👊 Tom Wattel, Chris Vindictiv Smith & Richard Mars

 

Editie #5 is helaas geannuleerd door het Corona Virus. Meer info volgt snel