Bas de Meijer

Bas de Meijer is geen onbekend gezicht in de Hip Hop scene. Onder zijn vorig alias BDM won hij in 2007 de prestigieuze muziek prijs Hooikoorts, Dat heeft hem geen windeieren gelegd. Vele optredens volgden waaronder op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen en nam hij zijn eerste nummers op in de studio van Paskal Jakobsen (BLØF).


In 2009 verscheen in samenwerking met compagnon DJ Tempo de EP ‘Illegaal Woorden Bezit’ en in 2010 de EP ‘Het Zeeuwse Hoofdmenu’ wat in een uitverkochte ‘De Spot’
in Middelburg gepresenteerd werd. Vanuit daar volgden vele optredens, slaagde Bas aan het SAE (School of Audio Engineering) te Rotterdam en bouwde zijn eigen opname
studio. Dit resulteerde in zijn debuut album ‘Mijn Moment’ wat in 2014 verscheen. Hierop werkte hij o.a. samen met Danny Vera aan het nummer ‘What Life Brings’ wat o.a. bij 3FM en in een uitverkocht Paradiso ten gehore werd gebracht. In 2016 werd dit opgevolgd met zijn 2e studio album ‘Op Eigen Kracht’.

 

In 2018 is het tijd voor een nieuwe en frisse start en besluit verder te gaan onder zijn eigen
naam ‘Bas de Meijer. Bas is een muzikalere weg ingeslagen door met een complete live band te gaan spelen, de BDM Live Experience. Bas wil een volwassen sound neer zetten en een breed publiek aanspreken. Op 14 Juni 2018 zag de EP ‘Vanaf Hier’ het licht. Na optredens op o.a. Concert at Sea en het voorprogramma van Chef’Special op het Zeeland Nazomer Festival, wil Bas met zijn live band in 2019/2020 laten zien wat hij waard is.

(Foto's door Daily Passion Fotografie)