#WOORDWAARDE

Gepubliceerd op 17 januari 2020 om 07:18

Woordwaarde, daar waar de taal telt. Spoken word en poetry in de Drukkery, Middelburg.

 

Als de taal ergens nog telt dan is het wel in de Drukkery die net even iets meer is dan je gewone boekenwinkel. Geregeld is er een signeer sessie of een voordracht van een schrijver te bewonderen. Maar sinds kort is daar nu ook Spoken word te vinden dabkzij Steffen Brinkhaus in het eerste maandelijkse terugkerend spoken word evenement in Zeeland.

Eindelijk heeft Zeeland een eigen podium voor spoken word! De Drvkkery organiseert Woordwaarde, waar de taal telt. 

De oeroude traditie van mondeling vertelde verhalen won de laatste decennia enorm aan populariteit. Dankzij bekende podiumdichters in de VS (zoals de Beat Poets met Allen Ginsberg en Jack Kerouac) en Nederland (Simon Vinkenoog, Jules Deelder) en de opkomst van lyricists in de hiphopcultuur (denk aan Typhoon en Akwasi) is er steeds meer aandacht voor spoken word.

 

Eén van de bekendste artiesten in Nederland is Babs Gons, actief sinds de jaren ‘90. Zij stelde onlangs het boek Hardop samen, een bloemlezing met werk van Nederlands spoken word-talent.

Babs Gons was te gast tijdens de eerste editie van Woordwaarde, net als lokaal talent Marc Buren uit Vlissingen die naast Spoken word ook bezig is met Rap & Hiphop.

 

6 februari staat editie 5 gepland met Thijs van Bragt en de kersverse stadsdichter van Middelburg Raymond van de Ven. Uiteraard is Jos Rouw erbij en hij zal het event presenteren.

Check het Facebook event.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.